zaterdag 18 augustus 2018 - 00:00 uur

Expositie Zondvloed in Kloosterkerk

Expositie
Te zien tot 19 september: dinsdag t/m zaterdag, 12-16 uur.
Het verhaal van de Zondvloed komt voor in meerdere religieuze tradities. Jonge fotografen geven in de Kloosterkerk hun visie op dit verhaal. Aan hun foto-expositie worden deze zomer preken en workshops gewijd.
De kinderportretten van Ingemar Jorijn Mulder (1990) verbeelden de druk waaraan kinderen van kleins af aan onderworpen worden. Zij baseerde haar foto’s op ‘het gruwelijke gegeven dat God met de Zondvloed ook kinderen straft’. Anaïs López (1981) verbeeldt het verhaal van Mynah, een spreeuwsoort die vanwege zijn schelle geluid wordt verjaagd uit zijn habitat. Mynah staat voor López symbool voor wat er niet past in deze maatschappij. Cigdem Yuksel (1989) focust zich juist op de hoop die uit het zondvloedverhaal spreekt. De foto van de jonge acrobaat Arthur maakte zij in een sloppenwijk in Zambia. De acrobatiek trekt hem uit de negatieve spiraal. De springende Arthur staat symbool voor het opstijgen naar een beter leven.
Een zeer persoonlijk verhaal is dat van Ilvy Njiokiktjien (1984). Afgelopen najaar overleed haar moeder na een kort ziekbed. Deze ‘persoonlijke Zondvloed’ vertaalde Ilvy in een intiem familieportret. De overige fotografen in de tentoonstelling zijn: Erik van Bemmel (1985), Martijn Fabrie (1990) en Stephanie Nypels (1991).
Workshops,  Kaarten via www.bijbelsmuseum.nl > Kloosterkerk.
Twee fotografen geven workshops over hun werk.
Zaterdag 7 juli, 13-16 uur: Martijn Fabrie beschrijft hoe met fotografie een verhaal kan worden verteld. Vervolgens gaan de deelnemers zelf aan de slag met het maken van foto’s in de stad.
Zaterdag 25 augustus, 13-16 uur: Bruno van de Elshout bespreekt met ter plekke gemaakte zelfportretten hoe wij onze grote belofte kunnen zijn, maar ook een bedreiging voor onszelf.

Locatie: Kloosterkerk

Kaart wordt geladen...
Terug naar de volledige agenda