woensdag 21 februari 2018 - woensdag 14 maart 2018 - 19:15 - 20:45 uur

Meditatie-cursus, vandaag eerste keer

Tijdens de vasten-/veertigdagentijd opent de meditatiegroep (vier kernleden) die bijeenkomt in een van de ruimtes van de Oud-Katholieke parochie uitdrukkelijk haar deuren. Voor deze gelegenheid mediteren we in de sfeervolle schuilkapel die zich bevindt in het Oud-Katholieke kerkcomplex.
Hoewel onze groep ieder moment van het jaar openstaat voor belangstellenden, kan het misschien een drempel zijn binnen te lopen als je niet precies weet wat je kunt verwachten. Daarom bieden we op 21 februari, 28 februari, 7 maart en 14 maart een cursus aan voor iedereen die graag wil leren mediteren in een christelijk-oecumenische setting. Deze tijd van het kerkelijk jaar, een tijd van inkeer en nadenken over je leven, is een mooi moment om te ontdekken of meditatie je leven zou kunnen verdiepen en verrijken.
De avond begint om 19.15 uur. Sicco Claus, de groepsleider, zal een inleiding houden van ongeveer dertig minuten over meditatie. Daarna is er gelegenheid tot het stellen van een paar vragen. Van ongeveer 20.00 tot 20.25 uur gaan we ervaren wat meditatie is. De avond wordt afgesloten met een uitwisseling. Je kunt – maar dat hoeft niet – een meditatie-ervaring delen of nog een vraag stellen. We eindigen om 20.45 uur.
De onderwerpen zijn achtereenvolgens:|
21 februari: bijbelse achtergronden; inspirator John Main; hoe te mediteren.
28 februari: mediteren met een gebedswoord.
7 maart: bronnen van de traditie.
14 maart: stadia van de meditatie-reis.

Locatie: Schuilkapel Oud-Katholieke Parochie Den Haag

Kaart wordt geladen...
Terug naar de volledige agenda