Ontmoetingsreis naar Israël & Palestina (2018)

In 2018 is het zeventig jaar geleden dat de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens het licht zag. Maar 1948 wordt ook herinnerd als het jaar waarin de huidige staat Israël werd uitgeroepen en honderdduizenden Arabieren uit (voormalig) Palestina ontheemd raakten.

Een reis naar Israël, tussen 12 en 22 april 2018, komt in het teken van die gebeurtenissen te staan. Reizigers ontmoeten vertegenwoordigers van verscheidene Israëlische en Palestijnse organisaties (moslims, joden en christenen). Ze krijgen inzicht in de invloed van de huidige politiek op het dagelijkse leven van bewoners. Reizigers hebben een luisterende houding en krijgen volop de gelegenheid om te reflecteren op alles wat gezien en gehoord wordt. Er zijn drie verblijfsplekken: Haifa (Galilea), Bethlehem (West Bank) en Oost-Jeruzalem.

De organisatie wordt gedragen door Meta Floor (tussen 2007-2012 werkzaam voor Kerk in Actie in Oost-Jeruzalem), in nauwe samenwerking met de Hagenaars Marin Koster, Janie van Middelkoop, Willem Jansen en Robert Reijns.

Reisprogramma
Voor uitgebreide informatie (inclusief reisprogramma), klik hier: Ontmoetingsreis.

Informatiedag
Belangstellenden kunnen een informatiedag bijwonen op zaterdag 23 september, 14:30-16:30 uur, aan de Amaliastraat 10 (gebouw van Initiatives of Change). Opgave bij Martin Koster, m.koster@kpnplanet.nl.

Deel dit artikel