Vredesfeest in paleistuin (21 sept.)

Het Vredespaleis viert deze maand zijn honderdste verjaardag. De festiviteiten bereiken hun hoogtepunt met het openbare vredesfeest op 21 september. De Verenigde Naties riepen die datum uit tot de Dag van de Vrede.

Vermaak voor iedereen
Het feest vindt plaats in de tuin achter Paleis Noordeinde. Er is van alles te beleven. Op het programma staan meditatieworkshops, begeleide dialoogkringen, muziek, dans en spel. Met een Engelstalig publiek is rekening gehouden. En ook kinderen kunnen zich er prima vermaken. In het theepaviljoen staan hapjes en drankjes klaar.
Het festival wil bezoekers inspiratie geven voor (het naleven en uitdragen van) innerlijke vrede. In Engeland en de Verenigde Staten trekken vredesfeesten met een soortgelijk programma een groot publiek, gevarieerd in leeftijd en levensbeschouwelijke achtergronden. De feesten zijn in dat opzicht een succes. In Den Haag vindt zo’n festijn voor de eerste keer plaats.               

De organisatie van het vredesfeest is in handen van Brahma Kumaris Spirituele Academie, de internationale beweging ‘Initiatives of Change’ en het studentenpastoraat van het Instituut voor Social Studies (ISS). Er zijn ook tientallen vrijwilligers bij betrokken, onder meer van de Haagse Hogeschool.

Zaterdag 21 september, 11-18 uur. Paleistuin, achterzijde van Paleis Noordeinde in Den Haag.

Klik hier voor meer informatie.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *