Geerten van de Wetering organist Kloosterkerk

Geerten van de Wetering (26) is behalve musicus ook politicoloog. Hij studeerde politicologie in Leiden.
Momenteel werkt hij als cantor-organist in de Herengrachtkerk in Leiden. Hij is verder organist van de lutherse kerk in Leiden en van het orgel in het Leidse Academiegebouw aan het Rapenburg. Ook bespeelt hij het orgel in de kapel van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Hij studeerde dit jaar af voor zijn mastergraad orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy. Tevens behaalde hij zijn diploma kerkelijk koorleider bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Als bijvakken volgde hij piano en zang. Hij volgde masterclasses bij o.a. Ton Koopman, Tomasz Nowak, Zsigmond Szathmary en Jacques van Oortmerssen. 

Van de Wetering is actief als solist, koorbegeleider, ensemblespeler en dirigent. Als koorbegeleider werkte hij mee aan uitvoeringen van o.a. de Petite Messe Solenelle van Rossini, het requiem van Fauré en de Crucifixion van Stainer. Met verschillende ensembles voert hij regelmatig barokmuziek uit, waaronder Bachcantates en muziek van Händel (o.a. The Messiah). Samen met zijn broer Bert van de Wetering (bas/bariton) vormt hij een vast duo.

Als solist heeft Geerten van de Wetering zich gespecialiseerd in de twintigste-eeuwse muziek. Ook verzorgt hij regelmatig premières van nieuwe muziek. Zo speelde hij een première tijdens het Internationaal Orgelfestival 2008 in de St. Bavo in Haarlem en werkte hij mee aan de premières van twee nieuwe werken voor vier orgels in het Amsterdamse Orgelpark. In 2011 bespeelde hij het orgel bij de Nederlandse première van het ’9/11 Requiem’ van de Noorse componist Iver Kleive, uitgevoerd door het Toonkunstkoor Aalsmeer en het Oslo Bach Choir.

 

Geerten van de Wetering begint op 1 januari zijn werk in de Kloosterkerk. Woensdag 4 januari 12.45 uur geeft hij een gratis pauzeconcert in  de Kloosterkerk.

 

Luister hier hoe Geerten van de Wetering speelt.

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *