Verbinden met ‘vibes’ in The Conscious Kitchen

Ieder jaar reikt de gemeente Den Haag Haagse Succes Awards uit. De prijs van € 1.250 gaat naar initiatieven die stadsbewoners meer met elkaar verbinden. Dit jaar ging de erkenning naar studenten Internationale Studies van de Haagse Hogeschool en de Haagse afdeling van Universiteit Leiden. Ze zijn een restaurant begonnen, The Conscious Kitchen, gevestigd in Lekker Nassûh, een uitdeelpunt van pakketten met regionale groenten. Voor de maaltijden halen de studenten afgekeurd voedsel op bij de Haagse Markt, supermarkten en lokale groentehandels. Ze willen voedselverspilling tegengaan.

De ‘bewuste keuken’ verbindt en lijkt daarin wel op een religie – religie komt van het woord religare, verbinden. Religies kennen leefregels, zo ook de Conscious Kitchen. Op hun website staan vijf ‘vibes’, een soort leefregels in het Engels.
Samengevat: ‘Wees inclusief – iedereen is gelijk’; ‘Wees behulpzaam – probeer verkeerde dingen op te lossen’; ‘Wees je bewust van wat je zegt en doet, geef en neem’; ‘Stap uit je comfortzone – doe nieuwe indrukken op’; ‘Wees intentioneel – wacht niet op oplossingen, doe zelf iets’.
Iedere week eten tachtig tot honderd gasten bij de bewuste keuken.

The Conscious Kitchen. Witte de Withstraat 127. consciouskitchen.nl

Fotograaf: Wybe van de Kuinder

Deel dit artikel