Lintjes en lof voor jarenlang jeugdwerk

Sinds 1975 zijn Marinus van Kooij en Nelleke van Kooij-Tanja de boegbeelden van het jeugdwerk in Den Haag-west. Vanuit wijkgebouw ’t Valkennest, de Bethelkapel, de Bergkerk en de Valkenboskerk hebben zij met talrijke activiteiten bloei gegeven aan de jeugdige jaren van honderden buurtbewoners.

Een bescheiden greep uit de vruchten van hun georganiseerde en gecoordineerde werk: zomerkampen, jeugdclubs, straatspeeldagen, kindermiddagen, kindernevendiensten, enzovoorts. Hierbij zochten zij samenwerking met kerkgemeenschappen van verschillende snit.
Voor dit belangeloze en waardevolle werk ontvingen Marinus van Kooij en Nelleke van Kooij-Tanja op 26 april een koninklijke onderscheiding uit handen van burgemeester Jozias van Aartsen. Zij zijn beiden benoemd als Lid in de orde van Oranje-Nassau.

Heel trots
De feestelijke inhuldiging vond plaats in Theater Diligentia in het bijzijn van tientallen bewonderaars.
De familieleden Marline, Suzette, Roanne en Leander van Kooij geven graag blijk van grote waardering: ‘Wanneer je een topprestatie levert in de sport win je een beker, schaal of medaille. Voor de mooiste tekening krijg je een penseel, voor het best geschrevene een griffel. Voor muziek, film, cabaret en musical een award. Maar ook voor de slechtste film, reclame en band win je een prijs. En zelfs als je tussen dat alles in hangt, win je nog steeds een aanmoedigingsprijs. Maar wat als je al jaren lang een topprestatie levert die eigenlijk niet in te delen is in één van bovenstaande categorieën? Wat als je er geen geld mee verdient of er niet reuze bekend mee bent geworden? Als je je inzet voor jongeren en de buurt vanuit de overtuiging dat zij je nodig hebben? Zij mogen terecht koninklijk onderscheiden worden. Wij willen laten weten heel trots op hen te zijn.’

 

Meer info over het jeugdwerk in Den Haag-west:
Website: www.jeugdwerkdenhaagwest.nl
Facebook: www.facebook.com/Jeugdwerk-Den-Haag

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *