Scheidend hoofdredacteur Jan Goossensen geridderd

0
701

Jan Goossensen, die tot november 2017 jarenlang hoofdredacteur was van het blad Kerk in Den Haag, kreeg zondag 21 januari een koninklijke onderscheiding. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie van het blad, waarbij tevens officieel afscheid genomen werd van Goossensen. Hij werd Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Hij kreeg het lintje voor zijn jarenlange inzet voor het maandblad. Goossensen deed dit als vrijwilliger, hij werd er niet voor betaald. Dankzij hem groeide Kerk in Den Haag uit tot een breed verspreid en voor iedereen toegankelijk blad.
Goossensen kreeg de onderscheiding ook voor zijn vrijwilligerswerk voor de Maranathakerk (Duinoord). Hij is er voorzitter van de kerkeraad en doet er tal van andere klussen.
De derde aanvrager van het lintje was Willem van der Meiden, namens het inmiddels opgeheven opinieweekblad HN Magazine (voorheen Hervormd Nederland). Van der Meiden was destijds (in de jaren negentig) hoofdredacteur, Goossensen adjunct-hoofdredacteur.

Jan Goossensen schreef in het blad Woord & Dienst onlangs een artikel waarin hij zijn visie op Kerk in Den Haag toelicht. Om dat artikel te lezen, klik hier.

Fotograaf: Ulco Klos