Wonderbaarlijke ervaring van zuster Elvira

0
416

Zuster Elvira, van de Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest (SSpS), woont met medezusters in Moerwijk. Ze komt uit West-Timor, Indonesië. Ze beschrijft haar wonder.

‘Samen met medezusters ging ik zwemmen, aan de kust van Java. Ik werd duizelig en zonderde mij af in een WC. Daar viel ik op de grond. “Mijn God, kunt U mij beter maken?” Ik bad een Onze Vader en een Wees Gegroet. Pas daarna ging het beter.
De volgende dag werd ik duizelig, tijdens de Heilige Mis. Zuster Devina nam mij meteen apart, mat mijn bloeddruk en belde onze dokter. Die was op vakantie. Tijdens een urenlange reis naar een andere dokter, bad ik: “Jezus, als U wilt dat ik op missie naar Nederland ga, genees mij dan, maar zo niet, neem mij dan weg uit deze wereld.” De volgende dag werd ik geopereerd, net op tijd. Daarin zie ik Gods Hand: een wonder.

Niet te beschrijven
In 2015 was ik met de parochie Maria Sterre der Zee in Lourdes. Als kloosterling ben je gebonden aan je plaats en kun je niet zomaar uitstapjes maken. In de grot en in kerk ervoer ik Gods Levende Aanwezigheid. Zo wonderlijk, ik kan het gevoel niet beschrijven of verklaren.
In het Belgische bedevaartoord Oostakker had ik een concreter verzoek aan God en voor het eerst was ik mij bewust dat mijn intentie werd verhoord. Een zieke waar ik voor bad, een bekende van mij, genas daar meteen.

Onverwacht…
Volgend jaar vier ik het jubileum van mijn intreding, van vijfentwintig jaar geleden.
Hoewel ik te bescheiden was om een cadeau te willen vragen, heb ik tóch bij de parochie gepolst of wij de vastenactie in 2019 voor Timor mochten houden. Daar helpen missiezusters de vrouwen en kinderen. Het resultaat van de Vastenactie in 2018 hebben wij al mogen ontvangen. Ik realiseer me nu dat ik dit cadeau van God gekregen had, nog vóór om een cadeau gevraagd te hebben. Ook een wonder.
Wonderen ervaar ik als goede dingen, die onverwacht in ons leven gebeuren, moeilijk te geloven zijn, verbazing wekken. Iets dat buiten ons is, maar wel iets is dat in ons leven gebeurt.

Tekst: Zuster Elvira.
Op de foto: Naaicursuslokaal in West-Timor.