Grot bij zee trekt veel bezoek

0
1202

In het toeristische gebied van Scheveningen staat sinds 1913 de Lourdeskapel. Zelfs na de sluiting van de aangrenzende kerk in 2005, komen er dagelijks tientallen bezoekers voor gebed, stilte of om een kaarsje te branden. De kapel is vooral in trek bij multiculturele Nederlanders en buitenlandse vakantiegangers. Op Maria- en zondagen baadt het gebedshuisje in een zee van kaarslicht. Achter het altaar staat een verkleinde kopie van de grot in Massabielle bij Lourdes, waar in 1858 de verschijning van Maria aan Bernadette Soubirous plaatsvond.

Dagelijks 9-18 uur. Rozenkransgebed iedere zaterdag, 11 uur. Iedere eerste zaterdag van de maand, vanaf 8 september 2018: Frans-Nederlandse mis met de Franstalige parochie Tous les Saints, 10:30 uur. Adres: Berkenbosch Blokstraat 9a.

Foto: Natalia Ayora