Gezocht: Taalvrijwilligers

0
540

Het Multicultureel Ontmoetingscentrum in de Schilderswijk, gehuisvest in de voormalige Heilig Hartkerk, zoekt vrijwilligers die aan leergierige migranten en multiculturele Nederlanders, les in de Nederlandse taal en maatschappij willen geven. Het centrum roept belangstellenden op:

Wie versterkt ons enthousiaste docententeam? Handig om te weten:

– Onderwijservaring is niet vereist. Ondersteuning wordt gefaciliteerd met persoonlijke begeleiding, workshops en cursussen, rekening houdend met je agenda.
– We zijn een soort Verenigde Naties. Onze cursisten komen uit alle continenten. De nadruk ligt op het aanleren van basale spreek-, lees-,-schrijf- en luistervaardigheden. Zodat je een gesprek met je buurman kunt aanknopen, weet dat je bij de dokter kunt zeggen, en op de hoogte komt van belangrijke Nederlandse tradities.
– Er wordt gewerkt met een boek. Dat geeft jezelf en de cursisten houvast. Daarnaast mag je volop aandacht schenken aan zelfgekozen onderwerpen die cursisten belangrijk vinden of met Nederland te maken hebben. Het tempo en de inhoud stem je zoveel mogelijk af op de cursisten.
– Gevraagd wordt om vrijwilligerswerk voor twee uur per week, naar keuze op maandag of woensdag tussen 19:00 en 21:00 uur. (Met pauzes tussendoor).
– Een onkostenvergoeding is verkrijgbaar.
– In het kader van buitenschools leren kunnen vrijwilligers soms mee op excursie naar musea en andere leerplaatsen.
– Kom je eens kijken in de les? Of heb je andere vragen? Neem contact op met: Robert Reijns, 06 123 130 53 / onderwijs@mocschilderswijk.nl.