Sandra Uittenbogaart: Mijmeren over Scheveningen

0
211

In juni dit jaar stonden Scheveningen en Scheveningers in de schijnwerpers van Kerk in Den Haag. Het themanummer inspireerde ook Sandra Uittenbogaart, die net een fraai fotoboek over Scheveningen had gemaakt, Badplaats in beeld.

Uittenbogaart: ‘Ik fotografeerde al een aantal jaar intensief op Scheveningen, toen ik hoorde van het jubileum 200 jaar Scheveningen. Ik heb toen besloten dit boek in eigen beheer uit te geven. Beelden van de Pier en het Kurhaus zijn er al genoeg; ik wilde graag laten zien wat gewone mensen zoal doen op een heel gewone stranddag. Dat is ook de insteek van het boek geworden. Over 20 jaar is dat weer heel bijzonder. Je hebt dan een boek waarin je kunt terugbladeren en kunt mijmeren: kijk, toen zag het strand er zo uit, droegen we die kleding, deden we die dingen.’

Een aantal Scheveningers, die in het themanummer van Kerk in Den Haag stonden, hebben leuk op het boek gereageerd. Wie meer over het boek wil weten, kan gaan strandduinen op de website van Sandra Uittenbogaard: klik hier.

Verkrijgbaar in een groot aantal Haagse boekhandels en museumwinkels.