Kerkelijk Den Haag, bakermat van Europa

0
404

Wie weet dat de bakermat van Europa in Den Haag ligt, en eigenlijk in Haagse kerken? Dat klinkt misschien vreemd, maar de Europese cultuur mede is gevormd door belangrijke gebeurtenissen uit het verleden die plaatsvonden in verscheidene kerken in Den Haag. De Europese Unie gaf Kerk in Den Haag zelfs de mogelijkheid om daarover een speciaal themanummer uit te geven, dat sinds 2017 nog steeds gretig wordt gelezen.

Om de editie te lezen, klik hier.

Kerk in Den Haag werkte in 2016 en 2017 met een aantal organisaties samen aan een project van Erasmus+. Erasmus+ is het programma van de Europese Unie ter ondersteuning van educatie, trainingsdoelen, jeugd en sport in Europa. Projectcoördinator is de Otto Bartning Arbeitsgemeinschaft Kirchenbau (OBAK). Deze stichting is vernoemd naar architect Otto Bartning, die het ontwerp voor de Maranathakerk in Den Haag gemaakt heeft. Het project heet: “Sacrale ruimten als Europese herinneringsplekken: potenties ontwikkelen, competenties versterken”. Kerk in Den Haag heeft voorjaar 2017 een speciale bijlage over het project gepubliceerd.