Zinzoekers vieren feest met theoloog Alain Verheij (29/6)

De ‘Zinzoekers’ houden deze maand zomerfeest in de tuin van het stadsklooster, met muziek en tijd voor ontmoeting en verdieping. Heeft het eigenlijk wel zin om steeds maar te blijven zoeken? Theoloog Alain Verheij zet aanwezigen hierover aan het denken. Hij geeft tijdens het feest een lezing. De bijeenkomst is bedoeld voor ‘zinzoekers, geïnteresseerde twintigers en dertigers uit Den Haag, mensen van de kerken in Den Haag (van harte welkom ook als je geen twintiger of dertiger bent, maar wel nieuwsgierig naar Zinzoekers) en supporters van Zinzoekers’. Aanleiding voor het feestje is, dat Zinzoekers een pioniersplek van de Protestantse Kerk in Nederland is geworden.

Zaterdag 29 juni, vanaf 15:30 uur. Afsluiting om 17:30 uur met een borrel. Westeinde 101, Stadsklooster Den Haag.

Zinzoekers schrijft het volgende over zichzelf: “Zinzoekers is een netwerk van twintigers en dertigers die samenkomen rondom thema’s van zingeving en geloof. We merken op dat veel twintigers en dertigers druk ervaren om te presteren, thuis en op de studie en/of het werk. Verwachtingen zijn hoog: we moeten keuzes maken, een carrière opbouwen, settelen, een huis kopen, een gezin starten. Op sociale media is het een gewoonte geworden om het perfecte plaatje te presenteren. Bij Zinzoekers gaan we op zoek naar betekenis. We bieden ruimte om het leven te delen en te vieren. En dan niet alleen de mooie dingen, maar ook onze zorgen. We willen elkaar eraan herinneren hoe belangrijk het is om regelmatig stil te staan bij en los te komen van de dagelijkse dingen. De oude verhalen en rituelen uit het Christendom bieden ons daarbij inspiratie en houvast. We hebben een aantal vaste activiteiten zoals een maandelijkse maaltijd, een  verdiepingsavond genaamd ‘De Verdieping’, een leesclub, ‘food-en-film’ avonden. Daarnaast wandelen we regelmatig samen, gaan we op pelgrimage naar Taizé, Iona of een klooster iets dichter in de buurt, zoals Casella. Andere voorbeelden van activiteiten: De Nacht van de Hoop met Pasen, een pinksterpelgrimage, de kerstspecial.”