Beroemde kerk viert 50 jaar (4/8)

De Pastoor van Arskerk in Loosduinen blaast dit jaar vijftig kaarsjes uit. De feestelijke bijeenkomst past geheel bij de naam en faam van het gebouw. De grijze blokkendoos zonder toren is een geliefd verkenningsveld voor architecten uit binnen- en buitenland, die zich vergapen aan de structuralistische creatie van Aldo van Eyck (1918-1999). Ook de binnenkant maakt indruk. Op de feestdag van de kerk staat de samenhang tussen architectuur en spirituele/religieuze beleving centraal, met een eucharistieviering (10:30 uur), lunch (12 uur), concert van duo Blanchesse (13:20), een lezing van Christiaan Steenbergen over de religieuze betekenis van de architectuur van de kerk (13:45), vespers (14:30), hapjes en drankjes (15:15).

Zo. 4 aug. Aaltje Noordewierstraat 6.