Derk Stegeman wordt de nieuwe directeur van Stek

0
705

Op 15 januari 2020 wordt Derk Stegeman de nieuwe directeur van Stek. Daarnaast wordt hij secretaris van de Protestantse Diaconie Den Haag. Hij neemt daarmee het stokje over van Ineke Bakker.

Stek is de uitvoeringsorganisatie van de Protestantse Diaconie en de Protestantse Kerk in Den Haag. Stegeman was als afdelingsmanager in het bijzonder verantwoordelijk voor vijftien projecten, waaronder StekJong (voor jongeren) en Budgetmaatjes070 (voor budgethulp). Als organisator en woordvoerder van het kerkasiel in buurt-en-kerkhuis Bethel (tussen oktober 2018 en januari 2019), gaven (inter)nationale media hem veel aandacht. Stek ziet in Stegeman ‘een ervaren en uitstekend ingewerkte directeur’.

Derk Njoya Stegeman is geboren in Kameroen (Foumban, 1966). Hij studeerde theologie in Amsterdam (UvA), Leiden en Yaoundé. In 2002 kwam hij in dienst als ambtelijk secretaris van de Protestantse Gemeente te ’s-Gravenhage. In 2007 werd hij afdelingsmanager en waarnemend directeur bij Stek. Hij was acht jaar lang voorzitter van het Beraad Grote Steden van de Protestantse Kerk in Nederland.

Over Stek

Stek ‘wil mensen stimuleren om zich met elkaar te verbinden en elkaar te beschermen, elkaar te versterken en te bezielen’. Lees hier het interview met vertrekkend directeur Ineke Bakker. Meer over Stek staat in het nieuwe beleidsplan, Een stad en kerk van vrede en recht (2019 – 2023).