Kroonbede en Prinsjesdagviering

Op dinsdag 10 september, een week voor Prinsjesdag, vindt de Kroonbede plaats. De gebedsbijeenkomst, een initiatief van de Evangelische Alliantie, begint om 20 uur in de Waalse kerk. Het thema is ‘Bidden om Vrijheid’.

Prinsjesdagviering

Op Prinsjesdag, 17 september, wordt in de Grote Kerk de twintigste Prinsjesdagviering gehouden. Vertegenwoordigers van religies en levensbeschouwingen leiden samen het nieuwe parlementaire jaar in, met teksten, muziek en andere creatieve uitingen. Traditiegetrouw zijn veel kabinetsleden, kamerleden, andere politici en schoolklassen aanwezig. Dit jaar is het thema ‘Zorg nu voor wie dan leeft’. Het klimaat en jongeren staan daarbij centraal. De organisatie verklaart: ‘In alle levensbeschouwelijke stromingen zijn aanwijzingen te vinden die ons wijzen op de verantwoordelijkheid om goed voor de aarde te zorgen. En in toenemende mate roeren de jongere generaties zich en vragen zij om een leefbare aarde, nu en in de toekomst.’ De Stichting Prinsjesdagviering heeft lesmateriaal ontwikkeld om leerlingen inzicht te geven in hun persoonlijke levensbeschouwing en waarden, en hen in gesprek te brengen over de waarde daarvan voor de samenleving.

Di. 17 sept. 10.30 uur (stipt). Grote Kerk, Rond de Grote Kerk 12.