Gemeenschap Kloosterkerk 100 jaar

0
512

De gemeenschap van de Kloosterkerk staat met gevarieerde activiteiten stil bij haar geschiedenis van 100 jaar. Op 19 september 1919 werd de eerste steen gelegd voor de Duinoordkerk aan de Adriaan Goekooplaan en op 17 december 1920 vond daar de eerste kerkdienst plaats. De gemeente die dat godshuis bouwde, moest in 1942 een ander onderkomen zoeken vanwege de aanleg van de Atlantikwall. De Kloosterkerk opende toen haar deuren om de Duinoordkerkgemeente te ontvangen. De gemeente bleef voorgoed.

Vorig jaar werd vijfenvijftig jaar cantatediensten gevierd. De maandelijkse cantatediensten trekken keer op keer een volle kerk. Geregeld houdt de kerk tentoonstellingen van beeldende kunst, die vervolgens in de liturgie een plek krijgt. De open en ‘zoekende’ gemeente heeft een regiofunctie.

De gemeente staat op drie manieren stil bij dit jubileum. In de liturgie, met een knipoog naar de ‘Liturgische Beweging’ die in de Duinoordkerk ontstaan is. Jeugd en jongeren worden met enkele speciale projecten in de schijnwerpers gezet. En er zijn activiteiten met een historisch tintje: zo werd het jubileumjaar geopend met een speciale kerkdienst op zondag 22 september. Alle activiteiten staan op kloosterkerk.nl.