Oproepen in oktober

Aan helpende handen en denkkracht nooit genoeg. Gevarieerde organisaties in Den Haag zoeken hulp.

Respijthuis

Stichting HousMartin (Anbi) wil een ‘respijthuis’ beginnen: een (tijdelijke) opvangplek voor de meest kwetsbaren, zonder zorgvraag op het terrein van verslaving of geestelijke gezondheidszorg (GGZ). Het moet een ‘warm nest’ worden waar daklozen kunnen bijkomen van een griep, een operatie, of de ongemakken van het leven op straat – eventueel tot de laatste levensfase. Momenteel wordt een geschikt pand gezocht, met vier tot zes slaapkamers en een grote leefruimte. Wie zoekt er mee naar een pand? Of naar een investeerder die de voorkeur geeft om zijn geld in stenen te beleggen, in plaats van daarvoor een magere bankrente te ontvangen? Met vragen of suggesties s.v.p. contact opnemen met Marie-Anne van Erp, zwaluwen@xs4all.nl of 0651756565.

Winterstek

Van 20 januari t/m 27 maart is er ‘Winterstek’. Bij dit jaarlijks drukbezochte activiteitenfestival geven vrijwilligers presentaties of workshops die veelal verband houden met hun hobby of beroep. De organisator, kerkenorganisatie Stek, zoekt vrijwilligers die een activiteit willen organiseren én Hagenaars die hiervoor ruimte beschikbaar stellen. Stek helpt bij de administratie, publiciteit, en (indien nodig) locatievoorziening. Aanmelden kan tot 10 oktober via adelmontelyon@stekdenhaag.nl of 070 318 16 16.

Koorleden

Het Christelijk Residentie Mannenkoor (CRM) zoekt nieuwe leden. ‘Iedereen kan zingen! Het is goed voor je longen. En je wordt er blij van. Je maakt nieuwe vrienden.’ Kijkje nemen kan bij de repetities: iedere woe. 19:45-22 u. Bergkerk, Daal en Bergselaan 50a. Info: crmmannenkoor.nl.

Kok

Buurt-en-kerkhuis De Paardenberg (Paardenbergstraat 1, Transvaal) zoekt een kok voor de wekelijkse buurtmaaltijden (ca. 30 eters). Donderdagen, 15-20 uur. Vrijwilligerswerk; een uitje en kerstpresentje als bedankje. Wie eens per twee weken kan helpen, is ook welkom. Info en opgave bij J. Bierman, jbierman@stekdenhaag.nl of 070 318 16 60.