Spirituele inspirators: Teresa en Thomas (3, 29/10)

John Batist (foto) houdt in de Antonius Abtkerk twee thema-avonden over spirituele inspirators. De eerste is Teresa van Avila (1515-1582): beroemd mystica, de eerste heiligverklaarde vrouw en (zelfs) kerkleraar in de katholieke traditie. Ze was schrijfster van veel mystieke geschriften en hervormster van de Kloosterorde van de Karmelieten.

Op de tweede avond vertelt Batist over de spiritualiteit van Thomas Merton (1915-1968), een monnik die bewondering oogstte voor zijn eigentijdse verwoording van de relatie tussen mens en God. Hij schreef een ‘bestseller’ over zijn spirituele zoektocht, De Louteringsberg. Als gedreven vredesactivist zette hij zich in voor rassengelijkheid in Amerika.

Do. 3 en di. 29 okt. 20 u. Scheveningseweg 233 (pastorie).