Gesprek over bijna-doodervaringen (29/11)

Een ongeluk of operatie, velen maken het mee: de wonderlijke ervaring medisch dood te zijn geweest, en toch weer tot het leven te zijn teruggekeerd. Verhalen hierover zetten ons aan het denken. Wietske Verkuyl pleit voor een ‘open gesprek’ over dit onderwerp. Ze zegt: ‘Bijna-doodervaringen stellen vragen aan ons mensbeeld. Wat voor consequenties heeft het als we deze ervaringen serieus nemen? Houdt het bewustzijn op, als de hersenen ermee ophouden? Of krijgt het bewustzijn dan juist meer ruimte?’ Arts en onderzoeker Pim van Lommel beschreef dat in zijn bestseller Eindeloos Bewustzijn en hersenchirurg Eben Alexander in Na dit leven. Verkuyl: ‘Ik ontmoet af en toe mensen in de kerk met dergelijke ervaringen.’ Gesprek aan de hand van filmbeelden waarin mensen uit ervaring spreken. Info: ds. Wietske Verkuyl, w.verkuyl@xs4all.nl, 06 38 26 70 00.

Vr. 29 nov. 20 u. Abdijkerk, Willem III Straat 40.