In memoriam: Lex Weiler

0
438

Lex Weiler, congregatie-lid van de ‘Broeders van Maastricht’, is op 26 september overleden. In Den Haag was hij overste en novicemeester, bestuurslid van de toenmalige Agnesparochie, stichter van Dienstencentrum Copernicus en oprichter van het Jenhka-koor (opgegaan in de Haagse Dominicus). Hij was tevens parochieleider van de Bernadettekerk in Rijswijk. In 1994 probeerde Lex, eenmaal gepensioneerd, met vijf medebroeders het huidige Stadsklooster (Westeinde 101) nieuw leven in te blazen. Vanuit het klooster zette hij zich in voor vluchtelingen, organiseerde hij internationale maaltijden, kapeldiensten, muziekavonden, kampweken, en hij ondersteunde (naar Amsterdams voorbeeld) de oprichting van een ‘Haagse Dominicus’. De liederen van Huub Oosterhuis waren hem geliefd. Lex Weiler bracht zijn laatste levensjaren door in Woonzorgcentrum De Beyart te Maastricht. In Haagse en Rijswijkse kringen stond hij bekend als een dienstbaar en betrokken inspirator, organisator en stimulator. Zijn lijfspreuk was: ‘Ik zal er zijn’. Lex Weiler is 89 jaar geworden.