Diner voor 500 daklozen in Grote Kerk (Eerste Kerstdag)

0
695

Zo’n vijfhonderd dak- en thuislozen, en mensen met lage inkomens, worden dit jaar op de avond van Eerste Kerstdag in de Grote Kerk getrakteerd op een vijfgangendiner met muzikale optredens. Het is een initiatief van pianiste en singer-songwriter Iris Hond.

Iris Hond (1987): ‘Vele jaren geleden nodigde ik een aantal daklozen bij mij thuis uit om voor ze te koken. Dat is uitgegroeid tot een jaarlijks diner. In de Grote Kerk kunnen we nu vijfhonderd mensen een prachtige avond bezorgen.’ Ze noemt dit project Music For Shelter, muziek voor onderdak. Het is een initiatief van haar eigen fonds Iris Hond Foundation. In de aankondiging van haar nieuwe theatertour Home (thuis) wordt over Hond geschreven dat ze als jonge puber moeilijk kon aarden, tevergeefs zocht naar geborgenheid, naar een veilige plek, naar een thuis. Ze had alleen dromen om zich aan vast te houden. En dat is dan ook precies wat ze deed, en zo kon ze in zichzelf blijven geloven.

Meer info: irishond.nl