Antonius Abtkerk negen dagen in gebed

0
418
Fotograaf: Gerard Wessel

Toen Nederland in 1848 geteisterd werd door de cholera-epidemie, hieven rooms-katholieke Scheveningers in de Antonius Abtkerk negen dagen lang smeekbedes aan om die te beëindigen. Het mozaïek in de apsis van de kerk, een meesterwerk van architect Antoon Molkenboer, herinnert daaraan. Zo’n noveen wordt weer gehouden, maar nu ten tijde van corona, om te bidden voor degenen die besmet zijn geraakt, voor tal van hulpverleners in de zorg, het ziekenhuiswezen en de wetenschap, voor ouderen en eenzamen.  

Bisschop Johannes van den Hende (Rotterdam) opent de negen dagen van gebed op 2 mei. De laatste biddag is 10 mei. Er wordt gebeden tussen 14-15 uur bij het H. Sacrament.  

Deelname kan te zijner tijd digitaal: klik hier. De kerk is tijdens de gebedsuren geopend, maar het bezoekersaantal moet beperkt blijven.

Lees verder: ‘Het wonder van de Antonius Abtkerk op Scheveningen’