Joods brood leren bakken van achter de pc

0
522

Hoe maak je een Challah – het gevlochten joodse brood dat gewoonlijk verorberd wordt bij plechtigheden als de Sabbat en belangrijke joodse feestdagen? Wie wil kan de fijne kneepjes van het eeuwenoude bakkersvak leren van Smadar Morag.

Smadar Morag geeft een workshop brood bakken, live te volgen via Facebook of Zoom. Smadar Morag is geboren in Israël, dochter van een Joods-Nederlandse moeder en een Joods-Egyptische vader. In het dagelijkse leven – dat nu behoorlijk op zijn kop staat – werkt ze als stand-upcomedian in Israël en producente van tv-programma’s waarin ze haar leven in dat land laat zien.

De kookworkshop wordt Hagenaars aanbevolen door het Joods sociaal-cultureel centrum Chaj, het centrum voor Haagse Jiddisjkeit, dat gelieerd is aan de orthodoxe joodse synagoge, de Nederlands Israëlitische Gemeente Den Haag.

Donderdag 30 april, 20 uur.

Deelname

Via Facebook: ga naar deze pagina

Via Zoom:

  • Ga naar Zoom.nl. Registreer je of log in (gratis)
  • Vul in als meeting ID: 985292194
  • Vul in als wachtwoord: 613