Nieuw boek bundelt ervaringen met online kerkdiensten

0
387


Wie als producent van online kerkdiensten wil weten hoe je deze kunt verbeteren, haalt wellicht inspiratie uit het e-book ‘Ervaringen met online kerkdiensten‘.

In deze uitgave van Eric van den Berg zijn de ervaringen en adviezen verzameld van meer dan 550 vrijwilligers, predikanten  en katholieke geestelijken over:
– het organiseren van online diensten
– beeld en geluid
– cameravoering
– de inhoud en de lengte van de liturgie
– praktische tips voor kindervieringen
– vloggen in de kerk

‘Kerkelijke experts’ heeft Eric van den Berg gevraagd om hun mening te geven over hun ervaringen met online kerkdiensten. De predikanten Otto Grevink, Jan Berkvens, Egbert Fokkema en Sjaak Teuwissen komen aan het woord, alsmede classispredikant Klaas van der Kamp. Cultuurtheoloog Frank Bosman prikkelt met een ’tegengasreflectie’. Liturgist Marian Geurtsen staat stil bij de vraag wat online vieren met de liturgie doet in de nieuwe werkelijkheid. 

Vervolgens zijn ervaringen en suggesties van vele kijkers opgenomen. Waar kijken zij naar? Zingen ze mee? Waarom gaan kijkers niet naar uw eigen predikant online kijken? En verlangen zij weer om in de eigen kerk weer samen te kunnen komen?

Tot slot wordt over de grens gekeken: hoe gaan kerken in landen als Duitsland, de V.S. of Australië om met de lockdown, en wat kunnen wij hiervan leren?

Verkrijgbaar

Het 100 pagina’s tellende e-book is te downloaden op winkel.isimedia.nl. Er is een gratis en een betaalde versie van slechts 5 euro. De inhoud is exact hetzelfde, maar met de betaalde versie ondersteunt de lezer het werk van het onderzoek en het schrijven.