Kerkenacties tegen corona

0
318

Een groep Haagse kerken werkt samen om mensen te helpen die in de coronacrisis extra hard getroffen worden. Ze noemen zich het ‘Missionair Platform Den Haag’.

Het platform is in 2010 gestart onder de naam ‘Den Haag in Beweging voor Jezus Christus’, destijds vanuit de behoefte van enkele protestantse predikanten en leken om (vanuit bestaande kerken en op nieuwe plekken) christelijke gemeenschappen op te bouwen. En om, als brede geloofsbeweging, hulp te bieden aan mensen in nood. Aan het platform zijn nu twintig kerken verbonden, gevarieerd qua leeftijd (van bezoekers en gemeenschappen) en culturele achtergronden. Als missie verwoordt de groep op zijn website: ‘We willen elkaar als geloofsgemeenschappen daarom stimuleren en ondersteunen om het Evangelie van Jezus Christus uit te dragen en dienstbaar te zijn aan de stad. In het bijzonder denken we daarbij aan de mogelijkheid om nieuwe gemeenten te stichten. We geloven dat we geroepen worden elkaar over grenzen van ras en denominatie heen aan te vullen en te helpen nieuwe uitdagingen aan te gaan.’

Coronacrisis

Petra de Nooy, co√∂rdinator van het Missionair Platform, vertelt in het filmpje hieronder wat de kerken in coronatijd voor de stad willen betekenen. Ze roept nieuwe gelovigen en kerken op om zich bij het platform aan te sluiten en met vereende krachten hulp aan kwetsbare bewoners van Den Haag te bieden. Een voorbeeld van collectieve actie is de ‘coronacollecte’: de aangesloten kerken zamelen iedere week gezamenlijk geld in voor gevarieerde maatschappelijke initiatieven in de stad. Zo is er gecollecteerd voor het werk van Stichting De Haven.

Aangesloten kerken

Anglican ChurchIn de praktijk
BethlehemkerkKLEUR
BethelkerkLeven in Laak
Boei 90Leven in Zuidwest
De HavenkerkLeeuwendaalkerk
Eglise Evangelique de la HayeLUX
EGM ExoduskerkMorgensterkerk
EGM ScheveningenNebokerk
FransekerkPax Christikerk
Geloven in MoerwijkProtestantse Gemeente ’s Gravenhage
HECHTZout der Aarde
Ichtuskerk

Meer info: missionairplatformdenhaag.nl