Naar de kerk op zondag?

0
364

Zoekt u inspiratie, verstilling, sociaal contact? Het kan weer in de zondagse kerkdienst, maar vaak moet u zich daar nog voor aanmelden.

Voor de adressen en tijden van vieringen in september:

Raadpleeg voor de zekerheid via de website van de kerk of u zich moet aanmelden.

Op de foto: de Maranathakerk. Te midden van de overige bebouwing in de wijk Duinoord valt de Maranathakerk (Tweede Sweelinckstraat 156) op als een verdwaald dorpskerkje uit de Zwitserse Alpen. De dakconstructie komt namelijk uit Zwitserland. Het was een bouwpakket, dat in het voorjaar van 1949 per trein uit Zürich arriveerde. Het was een cadeau van de Zwitserse protestantse kerken. Het nieuwe hervormde kerkgebouw vond een plaats op het verlaten terrein van het Sperrgebiet van de Atlantikwall uit de Tweede Wereldoorlog. Anno 2018 heeft de Maranathakerk de Monumentenstatus gekregen. De kerk is echter meer dan een monument: er komt een levendige geloofsgemeenschap bijeen en de kerk trekt, met lezingen over actuele onderwerpen, bezoekers van heinde en verre. Op 30 september komt Valentijn Wösten op bezoek, juridisch raadsman van enkele milieugroeperingen. Door zijn inspanningen moest het Rijk een streep zetten door het Nederlandse stikstofbeleid. Sindsdien liggen veel bouwactiviteiten in het hele land stil. Meer informatie: lees verder. Zo zijn er nog tientallen andere Haagse kerken die – zeker ook in cultureel opzicht – een bezoek waard zijn.