Volop adventskalenders online

0
449
Adventskalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken.

Meerdere Haagse kerken hebben een digitale adventskalender gemaakt, waarmee van dag tot dag naar kerst kan worden toegeleefd. Hieronder een paar kalenders.

Haagse Gemeenschap van Kerken

Met de kalender van de Haagse Gemeenschap van Kerken kun je iedere dag op een digitaal deurtje van een religieuze of levensbeschouwelijke groep klikken. Daarachter filmpjes/tekstjes over ‘gastvrijheid’. Met bijdragen van o.a. de Duitse en Oostenrijkse ambassade en premier Rutte. Er wordt ook geld ingezameld voor Voedselbank Haaglanden. Oecumenedenhaag.nl/adventskalender.   

Kloosterkerk, Marcuskerk, Kinderwinkel

Op de weekdagen lezen kinderen en volwassen van de Kloosterkerk en de Marcuskerk verhalen voor. Op de vier zaterdagen vertellen predikanten over de stammoeders van Jezus. Op zondag worden de adventskaarsen aangestoken en zingt een klein kinderkoor begeleid door Geerten van de Wetering een kaarsenlied. Bekijk de kalender.  

Remonstrantse kerk

Iedere dag brengt een remonstrantse predikant een korte videoboodschap (vlog). Thema is  ‘Maak het lichter’!  remonstranten.nl/kerst.