Doe mee: 40 dagen vertragen met LUX

0
309

‘De vertraging waar we vaak naar zoeken, wordt ons nu opgelegd. Laten we die kans grijpen.’ Dat zegt Dirk De Wachter, een bekende Vlaamse psychiater. Hij ziet vertraging als een kans om ten diepste meer bij onszelf te komen. In de christelijke traditie bestaat al eeuwenlang een jaarlijks moment van vertragen, in de vorm van de vastentijd. Bij vasten gaat het erom je ergens van te ‘onthouden’ met als achterliggend doel om je aandacht te richten op wat het wezenlijkst is. Pionierskerk LUX doet een uitnodiging om veertig dagen lang in dat vertragen te oefenen. Deelnemers ontvangen dagelijks een podcast, een oefening, vraag of inzicht via WhatsApp. De oefening op zichzelf kost tien minuten per dag. Er is een gezamenlijke afronding. Wie wil kan die periode een-op-een in gesprek met een van de organisatoren. Opgave bij Rik Zwalua, whatsapp-bericht naar 06 29 205 073 of rik@luxdenhaag.nl. Einde op 4 april (Pasen).