‘Ongeziene schoonheid’ in Oude Kerk Rijswijk

0
288

Met de expositie ‘Ongeziene Schoonheid’ in de Rijswijkse Oude Kerk laten acht kunstenaars zien wat de coronapandemie met kunstenaars doet. Initiatiefneemster Lies Op ’t Land verbeeldt met haar doek ‘Wie draagt?’ de zware druk die ze ervaarde, en hoe ze daar ‘met hulp van de Allerhoogste’ juist kracht uit kon putten. Buiten voor de ingang van de kerk hangt aan een boom een kunstwerk van beddenlakens met vergieten, panty’s en lampenkappen. Op een papiertje dat op de boomstam prijkt, lezen we dat de kunstenaar Lucia Zavaglia bij het maken ervan de coronapandemie als leidraad heeft genomen. Het kunstwerk staat voor Zavaglia symbool voor huiselijk geweld, dat voor de buitenwereld vaak ongezien blijft.

Elke zaterdag tot 25 september, 11-15 uur. Herenstraat 62B.