Tijd en eeuwigheid: papierkunst in de Kloosterkerk

0
571

Vanaf 1 juli 2021 is in de Kloosterkerk de tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid te bezoeken. Het Bijbels Museum exposeert papierkunstobjecten van Annita Smit.

De dertien driedimensionale papierkunstobjecten van Annita Smit zijn gemaakt van gered Bijbelpapier – mis- en overdrukken, verwaarloosde Bijbels, liedboeken – waar soms nog flarden teksten doorschemeren. Elk werk bestaat uit minuscule sneetjes gekleurd papier. Ze speelt met optische illusies. Het Bijbels Museum wil ‘niet sturen’ met bijschriften of titels, maar ‘een verstilde ervaring’ in de kijker wakker maken. Bezoekers kunnen een gratis publicatie mee naar huis nemen: een nieuw essay van filosofe Joke Hermsen met (eveneens geëxposeerde) gedichten van de eigentijdse dichters Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou.                                                                                                                       Meerdere papierkunstwerken van Annita Smits zijn te bezichtigen in museum Escher in het Paleis, aldaar tussen de prenten van M.C. Escher.

Kloosterkerk, Lange Voorhout 2. Museum Escher in Het Paleis, Lange Voorhout 74.
Van 1 juli tot 19 september. Openingstijden staan op bijbelsmuseum.nl