Herinneringen: de Valkenboskerk

0
438
Het 'geloof' van de aannemer.

Van 1975 tot 1980 was ik predikant van de Valkenboskerk. Deze kerk stond toen voor de belangrijke uitdaging het samen kerk-zijn met de Hervormde Gemeente verder uit te bouwen en te structureren. De hervormd-gereformeerde samenwerking werd van onderaf opgebouwd. De sfeer van verbondenheid tussen de twee geloofsgemeenschappen groeide. Het gevolg was dat vanuit de gemeente zélf druk werd gezet achter de voortgang van het samenwerkingsproces. Het pastoraat werd vervolgens volledig hervormd/gereformeerd geïntegreerd.

Inmiddels is de Valkenboskerk gesloten en verbouwd tot appartementencomplex. De meeste gemeenteleden lieten zich overschrijven naar de Bosbeskapel. Met een aantal van hen bleef ik contact houden via een bijbelgespreksgroep, die we binnenkort afronden. Inmiddels zijn mijn vrouw en ik al een aantal jaren lid van de Kloosterkerk, waar ik nog de begeleiding doe van de zogeheten ‘ochtendbijbelgroep’.

Klaas Wigboldus

Klaas Wigboldus is op 12 september 50 jaar predikant. De redactie feliciteert hem van harte met dit jubileum en wenst hem en zijn vrouw een feestelijke dag toe.