Wie raapt ons zwerfafval mee op? (18/9)

Vorig jaar maakten zo’n twintig miljoen mensen uit 180 landen op 18 september de wereld een beetje schoner. De Verenigde Naties hebben die datum uitgeroepen tot ‘World Cleanup Day’. Hagenaars kunnen zich daarbij aansluiten. Martine van Wolfswinkel, Lukaskerkganger en coördinator bij de christelijke milieuorganisatie A Rocha, bedacht samen met Willem Jansen, theoloog en coördinator bij Initiatives of Change, het project Geloven in Groen. Een van de milieuactiviteiten is op 18 september. Mandirs, kerken en moskeeën zijn uitgenodigd om dan rondom hun gebedshuizen zwerfvuil te rapen. De schoonmaak wordt gemeenschappelijk afgesloten in Laak, waar moskeebestuurder en imker Ramazan Odek een rondleiding geeft door de Hobbytuintjes. Hij vertelt daar over het belang van bijen. Ook vertegenwoordigers van andere gebedshuizen leveren een bijdrage. Vrijwillige vuilrapers zijn die dag zeer welkom.

Za. 18 sept. 14-15:30 uur (vuil rapen) en 16-18 uur (afsluiting). Opgave: willem.jansen@iofc.nl; 06 139 912 11. Info: iofc.nl.