Het Jiddische lied in de Duinzichtkerk (26/9)

Predikant Ad van Nieuwpoort start een nieuwe serie ‘Duinzichtkerkgesprekken’. Deze maand is Nikki Jacobs te gast. Zij treedt in Europa al ruim twintig jaar op met eigen vertolkingen van het Jiddische lied. Ze vertelt over ‘The Ballad of Mauthausen’. Dat is een liederencyclus met vier aria’s, gebaseerd op gedichten van poëet Iakovos Kambanellis, een overlevende van het Oostenrijkse concentratiekamp Mauthausen, en muziek van componist Mikis Theodorakis.

Nikki Jacobs heeft de ballade vertaald naar een nieuwe context: de periode tussen de negentiende-eeuwse Joodse migratiegolf en de herleving van de Joodse cultuur in de Verenigde Staten. Na het gesprek treedt ze op met haar ensemble.

Zo. 26 sept. 16-18 uur. Duinzichtkerk, Hogenhoucklaan 89. Toegang: vrije gift. Opgave via duinzichtkerk.nl.