Herinneringen: de Exoduskerk (Beresteinlaan)

0
478

Wij verhuisden 32 jaar geleden met drie kinderen naar Den Haag en zochten een kerk die ook voor kinderen aantrekkelijk was. We kwamen uit bij de Exoduskerk en onze kinderen, drie, zeven en negen jaar jong, zeiden: ‘Hier willen we naartoe! Hier willen we blijven!’ Onze herinneringen aan die tijd zijn alleen maar leuk en mooi, en dat geldt ook voor onze inmiddels volwassen kinderen. In de Exoduskerk werd geëxperimenteerd met creatieve vormen voor kinderen. Ik liep en loop daar warm voor en dat is daar begonnen. Er was echte aandacht voor kinderen. Ik heb er een tijd een gelegenheidskoortje geleid; dat was zo leuk dat er ook mensen van buiten de kerk mee kwamen zingen. Een keer werden liedjes uit de musical Jesus Christ, Superstar verweven met de Paasdienst. Er werden zulke bijzondere dingen gedaan. Wat mis ik dat vernieuwende uit die periode!

Gees Wagner

In 2020 is de Exoduskerk door de Protestantse Kerk Nederland aan de eredienst onttrokken. In het gebouw van de voormalige Exoduskerk, komt nu de geloofsgemeenschap Evangeliegemeente Morgenstond bijeen.