Wil je een engel voor iemand zijn?

0
388
Engel in de Antonius Abtkerk. Foto: Greet Kappers

In de donkerste weken van het jaar steken we lichtjes aan: voor onszelf en voor elkaar. We trekken ons terug in de warmte van ons huis in het gezelschap van anderen die ons dierbaar zijn. Maar niet iedereen heeft dat warme thuis en niet iedereen heeft de warme koestering van dierbare naasten om zich heen. 

De Protestantse Kerk Nederland heeft om die reden het engelenproject bedacht. In de vier adventsweken brengen vrijwilligers anoniem een cadeautje naar iemand die dat – om welke reden dan ook – nodig heeft.

In de Haagse regio hebben enkele kerken afgelopen jaar meegedaan aan dit project. Een deelnemer vertelt: ‘Mijn kinderen hadden via de jeugdouderling twee adressen gekregen, maar lieten het graag aan mij over om hier iets mee te doen. Ik heb mijn plantjes niet anoniem weggebracht, maar ben daadwerkelijk op bezoek gegaan. Dat was best spannend, want je belt aan bij mensen die je niet kent. Het engelenproject helpt wel om over die drempel heen te stappen. Een van de mensen bij wie ik kwam, is een man die alleen leeft en die het erg op prijs stelde dat ik kwam. We hebben na de kerst contact gehouden en ook dit jaar zal ik nog wel bij hem langsgaan. Vooral als zo iemand niet meer in de kerk kan komen en alleen leeft, ligt eenzaamheid op de loer.’

Natuurlijk kunt u als Kerk in Den Haag-lezer ook op eigen initiatief een engel voor iemand zijn. In de vier adventsweken brengt u zelf iets aardigs bij iemand thuis: een kaart, een doosje chocolaatjes, een tekening of een tijdschrift. Het maakt niet uit wat, het gaat er vooral om dat u aan iemand denkt die het nodig heeft.

Kijk op engelenproject.nl voor inspiratie en informatie.