Den Haag Herdenkt

0
513

De stad Den Haag is zwaar getroffen in de 2e Wereldoorlog. Daarbij heeft ieder stadsdeel zijn eigen geschiedenis. Om elkaars verhalen te leren kennen en om de verhalen te bewaren met het oog op het heden en de toekomst, wordt er een stadsbrede Haagse dodenherdenking georganiseerd in de Grote Kerk – Huis voor de Stad.

Den Haag Herdenkt’ sluit zich aan bij het landelijke jaarthema voor 4 en 5 mei: “Vrijheid in verbondenheid”. De onderlinge verbondenheid wordt vergroot door scholieren in gesprek te brengen met ouderen die de oorlog hebben meegemaakt en door inwoners met elkaar in gesprek te brengen over herdenken. Op dit moment voelen we ook een diepe verbondenheid met de mensen in Oekraïne die vechten voor hun vrijheid. In het programma wordt daar aandacht aan gegeven.

Voorafgaand aan de herdenkingsbijeenkomst verzorgt Dialoog in Den Haag van 15.30 tot 17.00 uur een dialoog in het pand van PEP, Riviervismarkt 2, over het thema: ‘Wat betekent herdenken voor u, voor jou?’

meer informatie via deze link

Na afloop bent u van harte welkom voor de kranslegging op het  Carnegieplein en de twee minuten stilte.

Den Haag herdenkt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting Prinsjesdagviering, de Stichting Grote of Sint-Jacobskerk, de Protestantse Kerk in Den Haag, het Haags Vredesinitiatief, Dialoog in Den Haag en de Haagse Gemeenschap van Kerken. Adviseur van ‘Den Haag Herdenkt’ is de Stichting Nationale Herdenking ’s-Gravenhage.