Gehaakte vergeet-mij-nietjes met een opdracht

0
212
Het Bloemenvrouwtje Het begon met een foto op Instagram van een gehaakt bloemetje op een exemplaar van Kerk in Den Haag. Al snel bleek dat zulke vergeet-mij-nietjes in heel Nederland te vinden zijn. Bloemenvrouwtje Nicole Baas vertelt het verhaal achter de bloemen.

‘Het vergeet-mij-nietje op Kerk in Den Haag was van een ander bloemenvrouwtje’, vertelt Baas. Er zijn er namelijk wel vijftig. In heel Nederland binden ze de fleurige handwerkjes aan lantaarnpalen, bomen en hekken. De bedoeling is om de vinder een glimlach te bezorgen. Op een briefje aan de bloem wordt hem of haar bovendien gevraagd om iemand een kaartje te sturen, om zo die glimlach door te geven. Het adres krijgen zij van het Bloemenvrouwtje.

‘De bedoeling is een glimlach bij de vinder’

Verpleeghuis

Sinds enige tijd is Baas, samen met haar moeder en zus, de drijvende kracht achter het initiatief. ‘Het eerste bloemenvrouwtje, Wendy, is twee jaar geleden begonnen’, vertelt ze. ‘Haar vader was opgenomen in een verpleeghuis en kon vanwege de lockdown geen bezoek ontvangen. Haar idee bleek een succes en al snel kwamen er bloemenvrouwtjes bij. Ook nu de meeste coronamaatregelen zijn opgeheven, krijgen we nog enthousiaste reacties. We gaan er dus voorlopig mee door!’ De bloemenvrouwtjes kunnen altijd hulp gebruiken bij het bloemen haken, het verspreiden en het sturen van kaarten. Meedoen? Neem dan contact op via bloemenvrouwtje2020@gmail.com. Of ga naar Instagram (Bloemen_vrouwtje) of Facebook (Bloemenvrouwtje). Anne-Helene Borgts