Nationaal Theater viert Keti Koti

0
383

Keti Koti is een Surinaamse term voor gebroken ketenen en markeert een moment in de afschaffing van de slavernij, namelijk 1 juli 1863 officieel en 1873 in de praktijk.┬áDat vieren en herdenken we met Keti Koti: ‘verbroken ketenen’. Belangrijk, omdat het ons dichter bij elkaar brengt om samen trots te zijn op het afschaffen van slavernij, op onze grondwet, op gelijkwaardigheid.

Programma

Het Nationale Theater heeft voor het vijfde achtereenvolgende jaar een uitgebreid Keti Koti programma samengesteld. Waaronder de theatrale stadswandeling Den Haag en Slavernij, Keti Koti Dialoogtafels en de voorstelling Het waarom beantwoord van Mathieu Wijdeven.

Vrijdag 1 juli
13:00 Televisie-uitzending Nationale Herdenking op groot scherm in de Koninklijke Schouwburg (gratis)
15:00 Keti Koti Stadswandeling Den Haag en Slavernij – kaarten
18:00 Diner in de Koninklijke Schouwburg – voeg de maaltijd toe wanneer je kaartjes koopt
20:15 Voorstelling Het Waarom beantwoord in de Koninklijke Schouwburg – kaarten

Ook elders in Den Haag zijn er vandaag festiviteiten. Bijvoorbeeld via deze link