Een boek voor liefhebbers van kerkgebouwen

0
589
SONY DSC
Moet je lezen Aan de sobere buitenkant van de kerk zou je het niet zeggen, maar voor veel mensen zorgt het interieur van de H. Antonius Abtkerk in Scheveningen voor een overweldigende ervaring. Kortgeleden verscheen een schitterend uitgevoerd boek over deze kerk, geschreven door Bart Maltha, de voorzitter van de Stichting Vrienden van de Abt. Het boek bevat een toegankelijke kunsthistorische toelichting op de voorgeschiedenis, de bouw en vooral het bijzondere interieur van de kerk. Prachtige foto’s van het indrukwekkende en kleurrijke mozaïek achter het altaar, de bronzen beelden, kruiswegstaties en glas-in-loodramen maken het boek tot een kostbaar bezit. Het bevat meer dan 450 foto’s, sommige paginagroot weergegeven. Voor wie het allemaal met eigen ogen wil zien: de kerk is in principe iedere eerste en derde zaterdag van de maand open van 14.00 tot 16.30 uur. Greet Kappers

Bart Maltha, De H. Antonius Abt in Scheveningen. Hilversum: Verloren, 2022. ISBN 9789087049799, € 30,-