Maria, Myriam

0
275

In 1995 was ik in Albufeira, ik verkeerde mentaal in een diepe crisis. Mijn kamer in het hotel bevond zich in een soort souterrain en het was er vrij duister: een ideale omgeving voor een ervaring van ‘een donkere nacht van de ziel’. Op een avond zag ik in een wanhopige gemoedstoestand voor mijn geestesoog een soort godin verschijnen rechtsboven tegen de muur, ik zag haar zich manifesteren in de kamer. Een wonderschone verschijning, in wapperende doorschijnende lichtblauwe gewaden. Ze straalde uitbundige kracht, energie en vreugde uit. Als ik naar buiten ging en weer terugkwam in de kamer zag ik haar weer. Ze bleef drie dagen bij me en verdween toen. Ik heb niet met haar gecommuniceerd in woorden, maar ik ervoer een soort uitwisseling van geest en ziel. Het gevolg was dat ik in de periode erna een beslissing durfde te nemen, terwijl ik daarvoor enorm vertwijfeld en angstig was. Haar boodschap was dat alles goed zou komen en ze gaf me moed en vertrouwen om door te gaan. Ik wist niet wie ze was, maar noemde haar Maria. Jaren later sprak ik toevallig met een Portugese jonge vrouw en we spraken over Albufeira. Ze vertelde me dat Albufeira beroemd is door de vele Mariaverschijningen door de eeuwen heen.

An