Nieuwjaarswens

0
237

Laten we elkaar bemoedigen en het beste wensen. Meer dan anders hebben we dat nodig. De oorlog in Oekraïne is een onvoorstelbare tragedie. Voor de mensen daar en voor iedereen die voor het geweld is uitgeweken. Wij steunen de Oekraïners en blijven hen zo goed mogelijk opvangen. Tegelijkertijd voelen we ons onmachtig en ongerust over het verdere verloop van de oorlog. Ook waar het de gevolgen voor onszelf betreft.

Gas, stroom en boodschappen worden steeds duurder. Een groeiend deel van de inwoners van Den Haag knoopt de eindjes met moeite aan elkaar. De regering ontziet ‘vooral’ de laagste inkomens. De gemeente staat de mensen bij met advies over geldzaken en energiebesparing. In de wijken en buurten wijzen we bewoners de weg naar regelingen of instanties die kunnen helpen. Toch zullen we er deze winter als Hagenaars en Hagenezen in de eerste plaats voor elkaar zijn. Binnen de verschillende gemeenschappen die Den Haag rijk is, maar ook daar bovenuit. Veel mensen putten de kracht daarvoor uit hun onderlinge verbondenheid en geloof. Ik vertrouw erop dat we niemand in de kou laten staan. Dat we samen op weg gaan naar de lente met goed nieuws voor de toekomst. De beste wensen voor het nieuwe jaar,  

Jan van Zanen,

burgemeester van Den Haag