Beeld bij Pinksteren (1/3)

0
336

De redactie heeft drie fotografen gevraagd om een foto te maken over twee elementen die bij Pinksteren horen, vuur en wind, en hen gevraagd daar een korte tekst bij te schrijven.

Lichtend vuur

Als alles duister is, als matheid regeert of moeheid dagelijkse kost is, voel dan de noodzaak een lichtend vuur te maken.

Vuur raakt ons aan en verandert ons. Vuur is niet vrijblijvend en omdat we dat allemaal weten, verstoppen we ons er regelmatig voor. We nemen genoegen met een smeulende gloed of zelfs met een laag grijze as.

Maar als je goed luistert, kan ons vuur, ons enthousiasme de sleutel naar bevrijding zijn. Het vertelt ons wat echt belangrijk is. Het is als voeding voor onze ziel, doordat het ruimte vraagt voor ons eigen verhaal.

 

Jolly van der Velden