Beeld bij Pinksteren (3/3)

0
336

De redactie heeft drie fotografen gevraagd om een foto te maken over twee elementen die bij Pinksteren horen, vuur en wind, en hen gevraagd daar een korte tekst bij te schrijven.

Vlammen

Het verhaal wil dat de Heilige Geest tot de apostelen van Jezus kwam in de vorm van vlammetjes boven hun hoofden. Twaalf in getal. Twaalf kaarsjes aansteken vind ik nogal truttig, dus trek ik een nachtelijk Westland in op zoek naar symbolische vlammen. Affakkelpijpen misschien, maar een blik over de Nieuwe Waterweg leert dat die zelfs in de Europoort niet te zien zijn. Druk is het niet, de hardwerkende Westlanders slapen. Langs de N-zoveel klonteren de lampen van lantaarnpalen samen tot kleurige kristallen. Meer dan twaalf, maar de Heilige Geest is toch ook alomtegenwoordig?

 

Matthijs Termeer