Keti Koti in Den Haag

0
271

Keti Koti is Surinaams voor ‘gebroken ketenen’ en markeert een moment in de afschaffing van de slavernij, namelijk 1 juli 1863 officieel en 1873 in de praktijk, nu 150 jaar geleden. In Den Haag wordt dit op verschillende plekken en manieren herdacht.

Theatrale wandeling

De wandeling Den Haag en slavernij van Het Nationale Theater voert langs historische plekken die aan het Haagse slavernijverleden herinneren. Op de route vertellen acteurs de verhalen die zich op de locaties hebben afgespeeld. Tickets à € 12,50 via hnt.nl

Za. 1 juli 15-17 u. Koninklijke Schouwburg, Schouwburgstraat 8.

 

Feestelijke viering

De Haagse Gemeenschap van Kerken organiseert een feestelijke viering met als thema Gezamenlijk op weg naar het beloofde land. Na de dienst met begeleiding van een blazersensemble volgt om 12.30 uur een feestelijke voortzetting met gesprek en ontmoeting onder het genot van hapjes en drankjes. Info: oecumenedenhaag.nl

Za. 1 juli 11 u. (inloop vanaf 10.30 u.) Kerk van de Evangelische Broedergemeente, Chasséstraat 1.

 

Dialoogtafel

Parochie de Vier Evangelisten herdenkt Keti Koti met een dialoogtafel met zang, maaltijd en gesprek. Voorafgaand is er een eucharistieviering met mgr. Johannes van den Hende, bisschop van Rotterdam. Info en aanmelding via cps@p4ev.nl, onder vermelding van ‘deelname viering en/of dialoogtafel’ of via 070-3080414 (ma, di, wo, do 9-12 u.).

Za. 1 juli Eucharistieviering 13 u., dialoogtafel 15 u. Emmauskerk, Leyweg 930.

Bij de foto:
Een scène langs de route van de theatrale wandeling.

Foto Rob Hogeslag, Het Nationale Theater