Zonovergoten Open Monumentendagen

0
190

Op zaterdag 9 en zondag 10 september zijn de jaarlijkse Open Monumentendagen. Het thema van dit jaar is ‘Levend Erfgoed’. Ook veel kerken openen dan hun deuren. Op openmonumentendag.nl kunt u zien welke kerken in Den Haag te bezoekenzijn. We lichten er enkele uit.

Van kerk naar kerk

Op 9 september kun je meedoen aan een wandel-of fietstocht ‘van kerk naar kerk’. Je komt langs de kerken van de parochie de Vier Evangelisten, de Jozefkapel en ’t Praethuysbij de H. Familiekerk. Bij elke locatie is die middag iets te beleven, bijvoorbeeld een rondleiding of een miniconcertje. Met je deelname steun je ‘De Jonge Klimaatbeweging’.

Za. 9. V.a. 13 u. Je kunt op elke locatie starten.Aanmelding is niet nodig. Info: rkparochiedevierevangelisten.nl

(fotografie: Niek Stam)

Evensong

Op 9 september kunjena de drukte van Open Monumentendag rustig bijkomen en genieten van een evensong van de Cantorij de Vier Evangelisten o.l.v. André Vis. Het koor zingt onder meer werk van de Zuid-Afrikaanse componist Peter Klatzow. Daarnaast er volop worden meegezongen met bekende Engelse hymns en liederen.

Za. 9. 19 u. Maria van Eik en Duinen, Loosduinse Hoofdstraat 4.

Dopen in de Lutherse Kerk

De Evangelisch-Lutherse gemeente heeft het thema ‘Levend erfgoed’ vertaald naar dopen in de gemeente. In de kerk zijn doopjurken, doopkaarsen, oude doopboeken en een doopschaal te zien. De kerkzaal en de kerkzolder zijn te bezichtigen en er is de gehele dag muziek en koffie. Organist Sander van den Houten sluit de dag om 16.00 uur af met een orgelconcert.

Za. 9. V.a. 10 u. Lutherse Kerk, Lutherse Burgwal 9

(foto: wikimedia Commons)

Bazaar in de Badkapel

De jaarlijkse Bazaar in en rondom de Nieuwe Badkapel op Open Monumentendag is inmiddels een begrip. Er zijn kinderspelen, verlotingen, het Rad van Fortuin, een home-made-kraam en een terras met eten en drinken. In verschillende kramen wordt van alles verkocht en kinderen kunnen op een eigen kleedje spullen verkopen. In de kerk zijn er rondleidingen en muziek.

Za. 9. 10-16 u. Nieuwe Badkapel, Nieuwe Parklaan 90