Het Stadsklooster: ontmoeting en inspiratie aan het Westeinde

Meer dan honderdvijftig jaar werken de Vincentiusvereniging ‘s-Gravenhage en de Broeders van Maastricht samen in het Stadsklooster. Het complex biedt onderdak aan het Straatpastoraat, aan diverse Afrikaanse kerken, het zangkoor Phoenix en aan verschillende activiteiten van de Vincentiusvereniging, die zich inzet voor mensen die in geestelijke of materiële nood zijn.

James van Velzen, voorzitter van de stuurgroep Stadsklooster: ‘Het Stadsklooster wil een open, gastvrij huis zijn, een plaats voor verdieping en bezinning, een trefpunt voor mensen met allerlei levensbeschouwelijke, culturele en educatieve achtergronden en een plek voor cursussen en vergaderingen.’

Puur en goed

Er gebeurt al veel, maar voor een goede toekomst van zo’n groot complex zijn nog meer activiteiten nodig. Het Stadsklooster beschikt over werkplekken, woonverblijven, groepsruimten, de Jozefkapel en een tuin. ‘Wij dromen ervan voor Hagenaars een open huis en tuin te zijn. Een huis waar de Haagse kansarmen zich welkom voelen. Een “Tuin van geloven” waar je de gelijkwaardigheid tussen religies proeft en waar alle soorten gelovigen en niet-gelovigen zich erkend voelen. We willen een ontmoetingsplaats zijn voor elkaar en voor elkaars verhalen.’

Volgens Van Velzen gaat het er bij het Stadsklooster om ‘dat je het pure en het goede van de wereld tegenkomt. Het klooster bezoeken of bij ons vrijwilligerswerk doen, maakt dat je de wereld een stukje beter wilt maken.’.

Zo is er aandacht voor migrantenkerken en ex-gedetineerden en staat het oprichten van een ‘restaurant van ontmoeting’ in de planning. Dit alles vanuit een open christelijke spiritualiteit, die de bron is van waaruit de Vincentiusvereniging en de Broeders van Maastricht putten.

Voor meer info: zie http://www.stadsklooster.nl en www.vincentiusdenhaag.nl.

 

Zie ook het artikel: Dadels en olijven, melk en honing

En: Tomaten als kunst 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *