Middag over het boek ‘Ongelofelijk’ van Yvonne Zonderop

  0
  176

  18/06/2022 om 15:30 - 17:00 uur

  Locatie
  Nieuwe Badkapel


  BADKAPEL BOEKEN met Yvonne Zonderop

  De Nieuwe Badkapel, een protestantse gemeente op Scheveningen, organiseert ‘Badkapel Boeken’, bijeenkomsten waarin telkens een boek centraal staat rond het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’.

  De bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 18 juni, van 15.30-17.00 uur, in de Kapelzaal van de kerk. Het boek ‘Ongelofelijk’ van Yvonne Zonderop, over de verrassende comeback van religie staat centraal. De schrijfster houdt een inleiding. Pieter Jan Dijkman (directeur Wetenschappelijk Instituut CDA) spreekt een recensie uit.
  Na de pauze (met koffie/thee) is er ruimte voor vragen en discussie, gevolgd door een borrel.
  Gemeentelid Jan Schinkelshoek (oud-lid van de Tweede Kamer), modereert de bijeenkomst.

  U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en het boek te lezen.
  Aanmelden via: info@nieuwebadkapel.nl

  Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage (pinnen of contant, richtbedrag 5 à 10 euro).

  Locatie: Nieuwe Parklaan 90, Den Haag (Scheveningen)

  Hieronder vindt u een korte beschrijving van het boek Ongelofelijk van Yvonne Zonderop:

  In de tweede helft van de vorige eeuw rukten veel Nederlanders zich los van een knellend godsdienstig verband. Geloof verdween tot achter de voordeur. Maar religie laat zich niet zomaar wegpoetsen. In de politiek duikt de christelijke erfenis steeds weer op, omdat we er onze cultuur, democratie en ethiek aan ontlenen. Religie blijkt een immense bron van inspiratie voor nieuwkomers uit alle windstreken. En millennials verdiepen zich juist weer in godsdienst en spiritualiteit.

  Het is tijd dat we religie weer serieus nemen als maatschappelijk verschijnsel dat betekenis geeft, vindt Yvonne Zonderop. Als meisje verliet ze stampvoetend de katholieke kerk, maar ze voelt zich wel nauw verbonden met de christelijke cultuur. Ze beschrijft de recente geschiedenis van een ontzuilend Nederland aan de hand van persoonlijke ervaringen.

  Terug naar de agenda