Badkapel Boeken met Stephan Sanders over ‘Godschaamte’

  0
  136

  22/10/2022 om 15:30 - 17:00 uur

  Locatie
  Nieuwe Badkapel


  Op zaterdag 22 oktober, van 15.30 -17.00 uur, organiseert de Nieuwe Badkapel een bijeenkomst met Stephan Sanders (auteur en columnist in landelijke dag- en weekbladen) over zijn boek ‘Godschaamte’, dat verscheen in 2021. Na een inleiding van Sanders zal een recensie worden uitgesproken door Rob van Essen (emeritus predikant en redacteur Kerk in Den Haag). Vervolgens is er na de pauze – met koffie/thee – ruimte voor vragen en discussie. De bijeenkomst wordt afgesloten met een borrel.
  Gemeentelid Jan Schinkelshoek modereert de bijeenkomst.

  Alle geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen en het boek te lezen.
  Aanmelden voor deze bijeenkomst via info@nieuwebadkapel.nl.

  Voor de bijeenkomst worden kosten gemaakt. Daarom vragen we u om een vrijwillige bijdrage €5,– a €10,–.

  De bijeenkomst is onderdeel van de reeks ‘Badkapel Boeken’. Dit zijn bijeenkomsten die de Nieuwe Badkapel, een protestantse gemeente op Scheveningen, organiseert waarin telkens een boek centraal zal staan dat raakt aan het thema ‘religie of zingeving in de 21e eeuw’.

  Hieronder vindt u een beschrijving van het boek Godschaamte van Stephan Sanders:

  In februari 2016 gaat Stephan Sanders voor het eerst sinds lange tijd naar de kerk. Niet voor een trouwerij of begrafenis, maar omdat hij moet van zichzelf. Onderhuids heeft zich jarenlang een Godsbesef opgehoopt dat erkend wil worden. Maar zijn religieuze wending gaat gepaard met een onbehoorlijke hoeveelheid schaamte, een gevoel dat hij steevast met ironie verhulde. Bij zijn eerste kerkgang is er geen ontkomen aan. Er staan meteen camera’s opgesteld, want de Heilige Mis in de Sint Nicolaasbasiliek in Amsterdam wordt uitgezonden op tv. Niet alleen God maar ook de wereld is getuige. Hoe komt het dat een nieuwgelovige zichzelf zo minnetjes weerspiegeld ziet in het publieke oog? Wat heeft God van doen met schaamte? En met kleur, seksualiteit en adoptie? Sanders formuleert al tastend zijn antwoorden terwijl de schaamte steeds over zijn schouder meekijkt.

  Terug naar de agenda